A modern és hatékony edzés a terápia és a prevenció során új szemléletű módszereket követel meg.

A Dr. WOLFF prevenciós géppark révén – az életkori, a nemi sajátosságok és a terhelhetőségi mutatók figyelembevételével – a leginnovatívabb és leghatékonyabb edzésmódszerek biztosíthatóak a páciensek számára.

Erőátvitel húzókötélen keresztül – a funkcionális mozgásminták alapja

A húzókötéllel mozgatott ellenállásos rendszer lehetővé teszi, hogy a gyakorlatok nehézségi fokát a páciens előképzettségéhez és aktuális erőállapotához mérten könnyen változtathassuk. A terapeuta előre meghatározott edzésterv alapján állítja össze a feladatokat.

Természetes mozgások gyakorlása

A prevenciós edzéseszközökön végrehajtott feladatok egyszerű, alacsony koordinációt igénylő mozdulatok, leginkább a természetes, hétköznapi mozgásokhoz hasonlítanak. Mivel egyszerre több ízületben történik elmozdulás, és több izomcsoport aktiválható, így az edzés hatékonysága jóval nagyobb, mint az izolált gyakorlatoknál.

Intelligens erőfejlesztés – 21. századi dizájn

A prevenciós géppark magában hordozza a hatékony, innovatív fejlesztéseket, a technikai újítások révén az eszközök működtetése könnyen megtanulható. Időtálló anyagok felhasználásával új kategóriát, magas minőséget képviselnek az orvostechnikai eszközök világában.

„Easy-Start“ pozíció – azonnali kezdés

Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a prevenciós gépeken a gyakorlatok végzéséhez szükséges kiindulóhelyzetek és alaptesttartások könnyen felvehetőek és elsajátíthatóak. A gépek kialakításánál a gyakorlatok biztonságos végrehajtása volt az egyik legfontosabb szempont.