Előre kialakított edzésprogram

A terápia célja

A fájdalom tartós csökkentése a páciens és a terapeuta legfontosabb célja. A vizsgálatok és a tanulmányok egyértelműen bizonyítják, hogy a Dr. WOLFF Gerincterápiás Központban (RTC) a fájdalom jelentősen mérsékelhető a szegmentális stabilizációs terápiával.
Már 20, csupán 5 perces, a Multifidus-edzőeszközzel végzett edzésegység jelentősen csökkenti a páciensek fájdalomszintjét.

A gerincfájdalmak csökkenése a pácienseknél a kezelés során

2 hetes edzés után

4 hetes edzés után

6 hetes edzés után

már az első edzéshéten

eddig nincs javulás

Terápiás terv

A szegmentális stabilizációs edzésmodell magában foglalja a motoros tanulás alapelveit. Mivel a terápiának kezelnie kell az ízületet védő mechanizmus számos zavarát, valamint az antigravitációs és nem antigravitációs izmok diszfunkcióját, ezeket a körülményeket az edzésmodell tervezésekor figyelembe kell vennie.

A Zalaegerszegi Gerincterápiás Központ edzéseszközein végzett gyakorlatok 3 síkban történnek: szagittális, frontális és transzverzális síkban.

Az ezekben a síkokban végrehajtott gyakorlatokat a három fő alaptartásban: ülő, fekvő és álló helyzetben végezzük.

Négylépcsős terápiás koncepció

1. szint: az M. transversus abdominis és M. multifidus lumbalis izmok célzott aktiválásának/irányításának megtanulása (1-6. edzésegység)

2. szint: a tartást stabilizáló izmok optimalizálása és felépítése különböző mozgási síkokban (7-9. edzésegység)

3. szint: a megtanult stabilizáció alkalmazása a mindennapi mozgás során (10-12. edzésegység)

4. szint: kombinált gyakorlatok elsajátítása a tartás stabilizációja és a mozgatóizomzat optimális működése érdekében (13-18. edzésegység)