SOFTWARE / ÉRTÉKELÉS

A mérés során a szoftvert közvetlenül a mérőkészülék vezérli, és a mért adatokat automatikusan rögzíti. A mérés befejezése után az adatok különféle formátumokban tölthetők be.
Az IDIAG M360 PRO értékes támogatást nyújt a kezelés tervezéséhez és a nyomon követéshez. Egy gombnyomással részletes dokumentáció készíthető szakemberek, kollégák, kezelőorvosok vagy akár egészségbiztosítók és biztosítótársaságok számára.

DOKUMENTÁCIÓ

Gerincanalízis eredménye

A “Spine-Check-Score” egy különösen sokoldalú analitika, amelyben az egyes kördiagramok a gerinc helyzetét alaptesttartásban, flexióban és terhelés közben szemléltetik.

A neutrális helyzetben mért adatok képezik az összehasonlítás alapját a hajlékonysági és a terheléses tesztnek is. Az egyes tesztek pontszáma a tartási és a harmóniaértékek átlagából adódik.

Szakértői módozat

A szakértői módozatban az egyes mérési típusok szöveges kiértékelése található. A neutrális álló testhelyzetben, az előrehajlás során és a terheléses izomválaszban mért eltéréseket itt azonnal feldolgozza a rendszer.

Kiértékelés a gerincoszlop kontúrjának megjelenítése által

A gerincoszlop megjelenítése
A háromdimenziós bemutatás révén a beteg pontos információkat kap a teljes gerincoszlopát érintő elváltozásokról.

Kontúrábrázolás
A kontúrábrázolás a populációs átlagtól való eltéréseket mutatja meg, könnyen értelmezhető formában. Ebben a módozatban a gerincoszlop függőlegeshez viszonyított szögelváltozásai is megjeleníthetők.

Megjelenítés táblázatban

A mért adatok táblázatban történő, számszerű kiértékelése által az eredmények egyszerűen összehasonlíthatók a referenciatartománnyal. Az értékelési kritériumok a vizsgáló által előre meghatározhatók. A referenciatartományon kívüli, vagy ettől nagymértékben eltérő vizsgálati értékeket a szoftver egyértelműen dokumentálja.

Edzéstervezés, csoportstatisztika

Az edzéstervező program segítségével az IDIAG M360 PRO készülék által mért adatok alapján személyre szabott korrekciós edzésgyakorlat-rendszer készíthető. A gyakorlat anyaga kiegészíthető, igény szerint bővíthető.

A mérési eredmények alapján a szoftver bizonyos edzésgyakorlatok elvégzésére ajánlatot készít. A rendszerbe saját gyakorlattípusok is integrálhatóak.

A MÉRÉS SORÁN A KÉSZÜLÉK ÁLLANDÓ ÖSSZEKÖTTETÉSBEN VAN A KIÉRTÉKELŐ SZOFTVERREL, ÍGY AZ ADATOK EGYBŐL FELDOLGOZÁSRA KERÜLNEK ÉS LÁTHATÓAK.

Statisztikai modul

A statisztikai összehasonlító eljárás segítségével a beteg életkorának és nemének vonatkozásában mért adatait a populációs átlagértékekhez viszonyítva értékeli a terapeuta.

HOGYAN MŰKÖDIK A MEDIMOUSE?

Miközben a MediMouse M360 PRO a gerinc vonalán végigfut, egy mérőkerék segítségével a csigolyák helyzetét (hajlásszög) méri háromdimenziós térben.